3. Fitna

Di sini Jakarta (3)

1 april 2008

De zon schijnt en het is ongenadig warm als ik, als Nederlander en als moslim, langs de kathedraal schuin tegenover Pasar Baroe wandel. In 1955 ben ik hier in deze kathedraal, RK gedoopt. In 2007 ben ik hier in Jakarta, moslim geworden. Mijn vrouw en haar kinderen zijn ook moslims. De kinderen zitten op Santa Ursula, een katholieke school op steenworp afstand van de kathedraal.

Over interreligieus gesproken …

Mijn vrouw en ik hebben inmiddels een religieus moslim huwelijk gesloten, maar in Holland is dat niet rechtsgeldig. Daarom moeten we ook een KUA (Kantor Urusan Agama) huwelijk sluiten. Daar heb ik een verklaring van huwelijksvoornemen (Surat Keterangan) voor nodig van de Nederlandse ambassade in Jakarta. Dat document moet deze week worden afgegeven, want anders zijn de benodigde documenten die ik uit Holland heb meegenomen, niet meer geldig.

Het agentschap dat de vertaling en legalisatie van mijn documenten en uiteindelijk de verklaring van huwelijksvoornemen zal verzorgen, belt me op mijn GSM. Ze hebben alle papieren in orde gemaakt. Helaas is de Nederlandse ambassade voorlopig niet toegankelijk.

“Fitna”…. en nu staan boze extremistische moslims te demonstreren bij de ambassade. Het ambassadepersoneel heeft inmiddels de benen genomen ….

Voorlopig dus geen Surat Keterangan en geen KUA huwelijk.
Gewoon eerst even op en neer naar Holland om nieuwe papieren te halen?

Bedankt Geert!

Glenn Abels